Pentru a gasi firma dorita, puteti folosi functia CAUTA FIRMA notand orasul/judetul dumneavoastra.

Despre Cadastru

Cadastrul reprezinta un sistem obligatoriu prin intermediul caruia se tine evidenta imobilelor de pe un teritoriu administrativ. Pentru a se tine evidenta tehnica, economica si juridica a unui imobil, proprietarul imobilului trebuie sa se inscrie in registrul de publicitate imobiliara. Cadastrul are trei functii principale si anume: functia tehnica, functia economica si functia juridica. Functia tehnica se refera la masuratorile prin care se stabileste pozitia si marimea suprafetelor parcelelor. Functia economica ia in calcul valoarea de impozitare a imobilului iar functia juridica constituie identificarea proprietarului.
Cartea funciara cuprinde descrierea imobilelor si inscrierile referitoare la drepturile reale imobiliare, la drepturile personale, la actele, faptele sau la raporturile juridice care au legatura cu imobilele. Pe scurt, intabularea reprezintă înscrierea unui imobil.

Cadastrul si intabularea sunt necesare pentru actele notariale, atunci cand vrem sa instrainam imobilul (vanzare-cumparare, donatie, schimb, etc), in momentul in care se doreste ipotecarea imobilului (atunci cand vrem sa facem un credit ipotecar si sa garantam cu imobilul), cat si pentru situatia in care se doreste o garantie sigura asupra dreptului de proprietate a imobilului.

Cererea de inscriere in cartea funciara se va depune la birourile teritoriale ale oficiului teritorial si va fi insotita de inscrisul original sau de copia legalizata de pe acesta, prin care se constata actul sau faptul juridic a carui inscriere se cere; copia legalizata se va pastra in mapa biroului teritorial.